top of page

Kaip padaryti kokybišką 'Nightlapse' su GoPro HERO 10?


Hey! Artėja šilti vakarai, kai dažniau būni gamtoje, stebi žvaigždes.. Mmm. Pasaka. Nepamirštam tų momentų ir įamžinti!




O dabar, keli patarimai, jei norite padaryti kokybišką 'NIGHTLAPSE' su GoPro kamera:


#1 - TVIRTINIMAS


'GoPro' kamerą labai svarbu tvirtai pritvirtinti, prieš darant nighlapse/nightphoto. Kad nuotraukos būtų švarios ir aukštos kokybės, neišsilietų. Mažiau drebėjimo kamerai fotografavimo metu - tuo geriau. Rekomenduojame dėti kamerą ant trikojo arba tvirtinti su kitais priedais.




#2 - SHUTTER SPEED


Išlaikymas ( Shutter Speed) - rekomenduojame dėti 5-15 sek. ar mažiau, priklausomai nuo apšvietimo. Tačiau nerekomenduojame dėti daugiau nei 15 sek. jei norite užfiksuoti žvaigždes. Nes per tokį laiką, žemė spėja pasisukti, dėl ko žvaigždės nuotraukoje būtų ne taškas, o trumpa linija.




#3 - ISO


Rekomenduojame 'ISO' nustatyti kuo mažesnį. Taip nuotraukoje bus mažiau triukšmo (noise), nebent taip reikalauja kūrybinis sprendimas. Siūlome pasidaryti TEST kadrų prieš darant video/foto, tada bus lengviau nusistatyti nustatymus.



#4 - RAW


Jei nuotrauką norite turėti aukščiausios kokybės ir planuojate ją koreguoti, saugokite ją RAW formatu. Taip nuotrauka turės didesnį kiekį informacijos, su kuria galėsite žaisti. Jei norite greitai SHARE'inti į instagram, nustatykite, kad saugotų RAW + Jpeg formatais.



#5 - Šviesos tarša


Mažiau šviesos taršos - švaresnis dangus. Norite matyti daugiau žvaigždžių net tik per gopro? Nuvažiuokite toliau nuo miesto, šviesos šaltinių. Pasižiūrėkite čia šviesos taršos žemėlapį https://www.lightpollutionmap.info/




Patiko?


Paspauskit mažą širdutę, taip mes žinosime, kad jums įdomu. Gražių kadrų!

bottom of page